Máriatövis a csodálatos méregtelenítő

Máriatövis a csodálatos méregtelenítő
A máriatövis az egyik legfontosabb alapanyaga a HoliSnacks gyógynövényes étrend kiegészítő jutalomfalatoknak. Egyike azon ritka gyógynövényeknek, melyenek gyógyító hatását és értékét nem csak az holisztikus és természetgyógyászat, hanem a tradicionális gyógyászat is elismeri.

A máriatövis az őszirózsafélék családjába tartozó, Európa mediterrán régiójában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten őshonos növény. Gyökerét és magját már több mint 2000 éve használják a gyógyászatban.

A Máriatövis egy igen erős antioxidáns tartalmú növény. Az antioxidánsok megvédnek bennünket a szervezetünkben levő vegyi anyagoktól, úgynevezett szabadgyököktől. Környezetünk toxikus hatásainak kitéve szervezetünkben megnövekedik a szabadgyökök száma ami erősen sejtkárosító hatású. Ezt a folyamatot hívjuk oxidációnak, amely rákhoz, szívbetegségekhez és ízületi gyulladáshoz vezethet. A Máriatövis azonban megvédi májat a káros oxidációtól.

"A méregtelenítés nem csak az emberek, hanem a háziállatok számára is nagyon fontos. Hiába tápláljuk szőrös kedvencünket a világ legjobb eledelével, ha a toxinokkal eltömődött pórusok nem engedik az alapvető tápanyagok felszívódását, ez pedig gyengített immunrendszert eredményez. A házikedvencünk gyengült immunrendszere sok problémának az okozója!" (Rodney Habib, a Planet Paws alapítója)

Miközben nem is gondoljuk, hogy a gyógyszereknek toxikus hatása lehet (legyen az vény köteles gyógyszer vagy sem), ha huzamosabb ideig vagy magasabb dózisban adagolják őket, erősen károsítják a májat. Ha bármilyen gyógyszert, akár szteroidot, antibiotikumot, kullancs elleni spot on-t vagy féreghajtót ad házikedvencénknek és aggasztja a szervezetében visszamaradó vegyi anyagok utó és májkárosító hatása, a máriatövis segíteni fog azok kitakarításában. A házikedvenceknél előforduló májbetegségek jóval gyakoribbak mint ahogyan azt gondolnánk. Egyes kutyafajták (mint például a Labrador Retriever, Dalmata és Dán Dog) hajlamosabbak a májbetegségekre mivel a szervezetük réz kiválasztási problémája genetikai okokra vezethető vissza.

Jó tudni, hogy ha a máj tömérdek okból kifolyólag meggyengül akkor nem képes a toxinok lebontására. Az allergének leküzdése érdekében a szervezet hisztamint termel. A máj fontos szerepet játszik ebben a folyamatban mivel eltávolítja a hisztamint a szervezetből. Amikor a máj legyengűlt és méreganyagokkal terhelt, a hisztamin felgyülemlik a szervezetben és mégtöbb allergiás reakcióhoz vezet.

A HoliSnacksel olyan étrend kiegészítő és jutalomfalat készítésére törekszünk amely segít az ilyen jellegű betegségek és allergiás panaszok leküzdésében. Jutalomfalatainkban felhasznált alapanyagok mint például a máriatövis, segít abban, hogy kedvenceik szervezetében a káros anyagok, toxinok és szabadgyökök csökkenjenek. Minden termékünket úgy állítjuk össze, hogy azok segítsék az egészség megőrzését valamint a szervezet gyógyulási és tisztulási folyamatát.

(A cikk összeállításában segítségünkre volt a Dogs Naturally magazine http://www.dogsnaturallymagazine.com).

Vissza SimplePay – Online Fizetési Rendszer - Fizetési tájékoztató