Elvegyülünk a tradiciók világában.

Elvegyülünk a tradiciók világában.
A fővárostól csaknem 200 km-re délre található Mohács, a legnagyobb karnevál helyszín Magyarországon. A hatnapos fesztivál Húshagyó Kedd előtti csütörtökön kezdődik de a főattrakció a vasárnap délutáni felvonulás és műsor.

Ez a hagyomány kulturális örökségünk része amely álarcosbállal és felvonulással, népzenei és táncelőadásokkal, gyermek programokkal, gasztronómiai rendezvényekkel és kézműves vásárokkal kápráztatja el a többezer látogatót. A nagy bárányszűrbe bújt szarvakkal díszített famaszkokat viselő Busók lenyűgüző belépővel nyitják a fesztivált. Evezős csónakokból szállnal partra a Dunáról kereplőkkel és kolompokkal nagy zajt csapva vonúlnak át a városon, így igyekeznek elijeszteni a telet. Estére az ünneplés Mohács Főterére a nagy fáklya köré összpontosúl, ahol a telet szimbolizáló koporsót elégetik és amelyet több mint 500 Busó táncol körbe még nagyobb tüzet rakva csak hogy biztosak legyenek benne hogy a tél nem tér vissza.

A Busójárás nem csak Magyarországon az egyik legnépszerűbb karnevál hanem Európában is. Mi a HoliSnacksnél büszkék vagyunk hogy részesei lehetünk és saját tradicót kezdve a Busók kutyusainak kínálhatjuk finomságainkat.

 

 

Vissza SimplePay – Online Fizetési Rendszer - Fizetési tájékoztató